• 1.26C Novo mesto
  • 00:32
  • Sob, 28.11.2020

Kje položnice plačevati brez provizije?

Eden od stranskih učinkov, ki jih prinaša plačevanje položnic, je tudi provizija. V Novem mestu pa je z novembrom zaživela mestna blagajna, na kateri lahko občani položnice, ki jih izdajajo mestna občina, javni vrtci in osnovne šole, poravnajo brez plačila provizije.

NOVO MESTO – Za storitve mestne blagajne je bila prek javnega poziva izbrana Delavska hranilnica. K projektu lahko pristopijo tudi ostala podjetja, katerih ustanoviteljica ali soustanoviteljica je MO Novo mesto.

Poslovalnica na Glavnem trgu 10 je že označena z nalepkami mestne blagajne, odprta pa je od ponedeljka do petka, med 8.30 in 17. uro. Plačila provizije so oproščene zgolj fizične osebe s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto.

img_3519Ob plačilu posameznega plačilnega naloga bo del provizije subvencionirala občina, za preostali del pa izbrana finančna institucija vse občane oprosti plačila, tako da je posledično storitev plačevanja plačilnih nalogov za občane v celoti brezplačna.

Z Delavsko hranilnico se o projektu dogovarjata tudi komunala in Zarja, po trenutnih ocenah pa bo prek sistema občinske mestne blagajne plačanih več kot 2000 položnic mesečno. Vir: MO Novo mesto, M. S.