• C Novo mesto
  • 08:41
  • Pet, 19.08.2022

Na Čatežu ob Savi prijeli znanega športnega novinarja POP TV!? Švercal naj bi migrante

poroke in zabave

Policija zaradi suma tihotapljenja migrantov priprla novinarja medijske hiše.

LJUBLJANA – V nedeljo so policisti na južni meji na Četežu ob Savi očitno prijeli novinarja športnega programa POP TV in Kanal A. Slovenske novice in družabna omrežja razkrivajo, da naj bi bil vpleten 29-letni Žiga Lesjak iz Velenja, zdaj že nekdanji športni novinar na komercialnih programih POP TV in Kanal A, oba v lasti Pro Plusa. Privedli so ga pred preiskovalnega sodnika, ki ga je zaslišal. Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra Novo mesto: »Minulo nedeljo popoldne so policisti na Čatežu ob Savi ustavili dva avtomobila z ljubljanskimi tablicami. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli zunaj mejnega prehoda.« Z novinarjem so potem ko je odjeknila novica, takoj prenehali sodelovati v omenjeni medijski hiši.

Opravičilo

»V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar. Ne glede na to, da do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe sodnega postopka za vsakega osumljenca velja domneva nedolžnosti, in ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi, smo se odločili, da z novinarjem takoj prekinemo sodelovanje,« so zapisali na uredništvu POP TV.

Še naprej bodo poročali

Ob tem so še zapisali, da bodo o izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, še naprej obsežno poročali. Kot še piše omenjeni časnik je njegova telefonska številka  bila nedosegljiva, menda pa naj bi se mladenič znašel v finančni stiski.

NaDlani.sI; Foto: POP TV

sejmi