• 23.2C Novo mesto
  • 17:26
  • Sob, 24.08.2019

Občutno se bo ohladilo, na Triglavu pričakujejo sneg

Snežna meja naj bi se po napovedih Agencije za okolje spustila na okoli 2200 metrih nad morjem, že jutri zjutraj pa lahko pričakujemo temperature med 10 in 15 stopinj Celzija. 

LJUBLJANA – Prihajajoči dnevi bodo hladnejši, pravijo vremenoslovci. Že danes popoldne bo spremenljivo oblačno, krajevne padavine z nevihtami pa se bodo od severa postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč na četrtek.

Prebudili se bomo v jutro z 10 do 15 °Ctoca

Jutri zjutraj in dopoldne bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na Primorskem tudi nevihtami. Čez dan se bodo občasne krajevne padavine pojavljale predvsem v južni polovici države. Proti večeru se bo od zahoda delno razjasnilo. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Ohladilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj C.

Opozorilo! Predvsem danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek so možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov.

Nad 2200 metrih do 10 centimetrov snega

»V četrtek se bo v gorah res občutno ohladilo in sneženje lahko predvidoma pričakujemo do okoli 2200 metrov nad morjem. Višina novozapadlega snega je močno odvisna od krajevne intenzitete padavin in nadmorske višine ter s tem temperature. Verjetno ga bo do približno 10 cm,« pravi Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso).