• C Novo mesto
  • 23:03
  • Sob, 21.05.2022

Povečan promet na mejnih prehodih

Tudi ta konec tedna policisti pričakujejo močno povečan promet na mejnih prehodih oziroma daljše kolone in čakalne dobe za prestop državne meje na meji s Hrvaško.

NOVO MESTO – Promet bo gostejši na izstopu iz države in ob vstopu v državo, saj se v nekaterih delih Nemčije pričenjajo počitnice, številni potniki pa se že vračajo z dopusta. Možni so tudi občasni zastoji na cestah, ki vodijo do mejnih prehodov. Na območju Policijske uprave Novo mesto pričakujejo močno povečan promet na mejnem prehodu Obrežje, pa tudi na mejnih prehodih Metlika in Vinica. Že v jutranjih urah so potniki na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje izstopali v šestih kolonah, čakalna doba za osebne avtomobile pa je bila okoli 15 minut. Skozi ves dan, ponoči in jutri pa bo po izkušnjah policistov promet le še gostejši.

Državljanom Slovenije svetujejo, da v teh dneh mejo s Hrvaško prestopajo na mejnih prehodih za meddržavni promet. Na območju Policijske uprave Novo mesto so to mejni prehodi Slovenska vas, Rigonce in Orešje. Tu so običajno čakalne dobe za prestop krajše.

Ponovno pa opozarjajo, da se na pot odpravite pravočasno in pred odhodom na dopust preverite veljavnost dokumentov za prestop državne meje, torej osebnih izkaznic oziroma potnih listov.

Besedilo in foto: Policijska uprava Novo mesto