• C Novo mesto
  • 06:52
  • Tor, 21.09.2021

Šola v naravi v Strunjanu

»Imel sem se zelo lepo, saj sem se od učiteljev in potapljača naučil veliko novih in uporabnih stvari,« je po vrnitvi iz šole v naravi zapisal sevniški petošolec Jan Knez.

SEVNICA – V ponedeljek, 26. 5. 2014, smo se petošolci OŠ Sava Kladnika Sevnica z avtobusom odpeljali v Strunjan. Takoj smo se odpravili na bazen, kjer so nas učitelji, glede na naše sposobnosti, razdelili v skupine. Uvrščen sem bil v četrto skupino, kjer smo bili najboljši plavalci.

Sledil je večerni pohod. Gospod učitelj Janko Sotošek nam je predstavil in obrazložil rastline ob poti. Pot nas je vodila skozi tunel, kjer je pred leti potekala železniška proga do Portoroža. V Portorožu se nam je po dolgem sprehodu prilegel sladoled, ki je bil zelo dober.

Vsako jutro smo po jutranji telovadbi odšli na bazen. Tu smo po skupinah vadili plavanje za moč in kondicijo. Drugi dan mi je uspelo  osvojiti srebrnega in tretji dan že zlatega delfinčka.

V sredo smo se z ladjico odpeljali v Piran. Ogledali smo si akvarij z morskimi živalmi ter kupili spominke. Pot nas je nato vodila do cerkve sv. Jurija. Opazil sem sončno uro. Na vzpetini se je pred nami razprostiral lep pogled na morje. Kmalu smo po ozki poti odšli nazaj na Tartinijev trg. Imeli smo eno uro časa za nakup spominkov.

Zadnji dan nas je obiskal potapljač. Razložil nam je posebnosti in pripomočke  potapljanja. Imeli smo priložnost preizkusiti, kako izgleda dihanje pod vodo. Prav tako nam je predstavil načine sporazumevanja med potapljači pod vodo. Po predstavitvi smo imeli še prosto plavanje v bazenu.

Imel sem se zelo lepo, saj sem se od učiteljev in potapljača naučil veliko novih in uporabnih stvari. Hvala vsem.

 

Jan Knez, 5. C
OŠ Sava Kladnika Sevnica

(Foto: OŠ Sevnica)