• 7.12C Novo mesto
  • 05:15
  • Pet, 29.05.2020

Strunjan in kulturni dan ter dragi dnevnik

Učenci četrtega in petega razreda Podružnične osnovne šole Loka so vnovič posredovali svoje prispevke. Tokrat so nam zaupali, kako je bilo v šoli v naravi in kulturnem dnevo ter kaj so zapisali v svoj dnevnik.

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU – V nadaljevanju objavljamo prispevke učencev POŠ Loka.

 

ŠOLA V NARAVI –STRUNJAN

Učenci četrtega in petega razreda POŠ Loka, smo skupaj z učenci iz Sevnice odšli v šolo v naravi, v Strunjan.

Tam smo se učili plavanje za zlatega, srebrnega delfinčka.

Ko smo prispeli, smo zvedeli, v kateri sobi bomo stanovali in skupaj s svojo skupino smo odšli v majhne bungalove. Razpakirali smo svoje stvari in takoj odšli na bazen. Tako se je pričel prvi dan.

Naslednje dneve smo imeli jutranjo budnico, telovadbo, zajtrk. Po zajtrku smo odšli na bazene, kjer smo se učili plavanja. Po končanem plavanju smo odšli na delavnice. Tam smo izdelovali veliko različnih in lepih izdelkov. Po opravljenem delu smo si zaslužili počitek, nato kosilo, po kosilu je sledilo plavanje, nato večerja.

Imeli smo tudi zabavne igre in kvize. Na kvizu smo dobili diplomo, tudi na zabavi smo dobili priznanja za: naj plesalca – plesalko, naj frizuro, naj himno.

V petek je prišel k nam potapljač, ki nam je pripovedoval o potapljanju.

V šoli v naravi mi je bilo zelo všeč. Pohvale veljajo tudi učiteljicam in učiteljem, ki so nas spodbujali in veliko naučili.

Hvala vsem!

Karmen Gorjup,
POŠ Loka, 5. r.

 

KULTURNI DAN

V ponedeljek, 19. 5. 2014, smo se vsi učenci POŠ Loka odpravili v Laško.

V kulturnem domu Laško smo si ogledali glasbeno predstavo z naslovom Dežela glasbil. V glasbeni pravljici je spala šestnajstinka, najmlajša kraljeva hči, ki se je kmalu zbudila. V daljavi je zaslišala ptičje petje, zato je odšla v gozd iskat ptico. Ko je šestnajstinka zatresla vejo, je iz nje padla kljunasta flavta. Bila je prepričana, da to ni ptica. Začela ji je pomagati (kljunasti flavti), a ta jo je poslala po pomoč v Deželo glasbil. Po dolgi poti je le prišla do dveh trstenk, ki sta bili skupaj in sta jo čudno opazovali. Šestnajstinka jima je povedala, da se je kljunasta flavta udarila in leži v gozdu. Ker sta ji verjeli, sta ji dovolili vstopiti v deželo, da poišče pomoč. Ko je vstopila je zagledala polno hišic. V hišicah so živeli instrumenti. Najprej so se ji vsi lepo predstavili. Ko so bile na vrsti prečne  flavte in klarineti, so flavte začele pogrešati najmlajšo sestrico, kljunasto flavto. Začele so igrati pesem, s katero bi privabile sestrico domov. Kljunasta flavta se ni vrnila, zato so odšle v hiško, iz hiške pa so prišli klarineti. Bili so štirje in popolnoma črni, le tipke so imeli različnih barv: srebrne, zlate, bronaste in črne. Vsak je izgledal drugače in vsak je imel drugačen zvok. Nato so se predstavila godala. Bila so velika in majhna, ter v deželi glasbil tudi najglasnejša.

Po predstavitvi vseh glasbil smo zapeli pesmico. Bilo mi je zelo lepo.

Žan Rožič Pinterič,
4. r. POŠ Loka

 

DRAGI DNEVNIK

Danes se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Poslal sem pismo. Nisem se podpisal, ker me je strah povedati, da jo ljubim. Nihče še ni izvedel za to. Mogoče poštar in njegovi sodelavci.

Nekoč ji bom povedal, da jo ljubim.

Mami in oči hočeta, da jima to povem.

Najprej sem ji napisal pesem in ji prinesel čokolado. Takoj se je zaljubila vame in postala sva par.

Čez nekaj let sva se poročila. Imava tri otroke, dva fanta in eno punčko. Skupaj sva zelo srečna.

Miha

Lan Dragar,
POŠ Loka, 4. r.

 

DRAGI DNEVNIK

 

Danes sem ugotovil, da sem v puberteti.

To sem ugotovil, ker sem se včeraj tako čudno obnašal.

To je fino, ker se lahko družim s starejšimi oz. najstniki. Njih sem spoznal, z njim je najboljše igrati nogomet, košarko.

Dogovoril sem se, da gremo to noč v neko jamo, in v njej tudi prenočimo. Upam, da  bo ta dan oz. noč zabavna.

Je pa tudi malo grozno, da sem v puberteti. Delajo se mi veliki mozolji po celem telesu, zlasti po obrazu. Celo telo se mi je začelo spreminjati. Dlačice po celem telesu, se mi večajo. Najhujše pa je, da dobivam brke in se ne znam briti.

V puberteti je lepo in grozno.

Izidor Frece,
POŠ Loka 5. r.