• C Novo mesto
  • 02:08
  • Ned, 22.05.2022

Tudi šola na Studencu do septembra v novi preobleki

V teku sta energetski sanaciji Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica z enoto vrtca Kekec in telovadnice pri sevniški osnovni šoli, nedavno je bila zaključena energetska sanacija Zdravstvenega doma Sevnica. Projektom se z današnjim podpisom pogodbe pridružuje še četrta letošnja tovrstna investicija, energetska in hkrati statična sanacija Podružnične šole Studenec.

SEVNICA –Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in direktor podjetja SL inženiring d.o.o. Jure Lopatič sta danes pri šoli na Studencu podpisala pogodbo za izvedbo investicije v vrednosti okrog 140 tisoč evrov. V sklopu projekta bo poleg energetske sanacije z izvedbo fasade, menjavo oken in vrat ter izolacijo strehe, izvedena tudi statična sanacija stavbe. Dela morajo biti skladno s pogodbenim rokom zaključena do 30. avgusta 2014.

Operacijo energetske sanacije delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, izvaja pa se v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«. Preostali delež investicije je zagotovljen iz občinskega proračuna.

Projekt je velikega pomena tako za šolo, v prostorih katere od lanskega leta deluje tudi enota Vrtca Ciciban Sevnica, kot za celoten kraj. Šolo s tremi oddelki od 1. do 5. razreda, ki deluje kot podružnica OŠ Sava Kladnika Sevnica, je letos obiskovalo 26 otrok, otrok v kombiniranem oddelku vrtca pa je 15.

Več o pomenu sanacaije tudi v priloženi tonski izjavi župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka.

Besedilo in foto: Občina Sevnica

dolenjske lekarne