Babica želela vnučku pripraviti mleko v prahu, a namesto vode vanj dala vino

04. maj. 2024, ob 08.08
45
50 SEK

Štirimesečni deček iz Italije padel v komo, potem ko je njegova babica z vinom razredčila mleko v prahu.

Dojenček je padel v alkoholno komo, potem ko je njegova babica pri pripravi mleka pomotoma uporabila vino. Kot navajajo lokalni tuji mediji je pomešala steklenico vina s temno steklenico vode. Babica iz mesta Francavila Fontana v južni italijanski provinci Brindisi naj bi otroku v ponedeljek okoli poldneva dala stekleničko. Fantiček je popil nekaj mešanice mleka v prahu in vina, vendar je takoj zavrnil steklenico.

Ko je povohala stekleničko, je spoznala svojo napako in vnuka odpeljala v bližnjo bolnišnico Perino, kjer je prejel nujno medicinsko pomoč. Dečku so izprali želodec, nato pa so ga včeraj intubirali in premestili na oddelek intenzivne nege pediatrične bolnišnice Giovanni v Bariju. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno in se izboljšuje.

Lokalni mediji poročajo, da naj njegovo življenje naj ne bi bilo ogroženo. Državno tožilstvo je bilo obveščeno o primeru in bo menda pregledalo dojenčkovo zdravstveno kartoteko, da se odloči, ali bo vložilo kazensko ovadbo. Incident preiskuje tudi lokalna policija.

N. D.; Foto: Shutterstock

45
50 SEK