Na loteriji zadel 315 milijonov evrov, navdušen prišel do okenca, nato pa šok: Vrzi listek v smeti

19. feb. 2024, ob 15.07
29
110 SEK

Možakar po imenu John Cheeks je oddal listek igre na srečo imenovane Powerball  ter dva dni po izvleku številk na strani je videl, da so zadele prav njegove številke. Potem so iz Powerballa sporočili da je spletna stran pomotoma prikazala njegove številke in da ni zadel 340 milijonov dolarjev. Cheeks se je odločil tožiti loterijo, piše The Guardian.

Cheeks je srečko kupil v Washingtonu dan pred žrebanjem in obkrožil številke, ki so kombinacije družinskih rojstnih dni in drugih številk osebnega pomena. Oddaje žrebanja ni gledal, čez dva dni pa je na spletni strani videl, da so izžrebane številke, ki jih je obkrožil. «Malo sem se vznemiril, a nisem kričal in kričal. Poklical sem prijatelja, ki mi je naročil, naj fotografiram številke, kar sem tudi storil. Potem sem šel spat,« je rekel. Naslednji dan se je odpravil v loterijsko prodajalno po svoj dobitek. Cheeksova zahteva za plačilo je bila zavrnjena, ker sistem ni mogel potrditi srečke kot zmagovalne. Eden od zaposlenih mu je rekel, da listek ni zmagovalni in naj ga kar vrže v smeti, ter ga napotil h košu. Namesto da bi ga vrgel v smeti, je Cheeks listek pospravil v sef, poklical odvetnika in tožil Powerball.

Powerball se igra v 45 državah, vstopnica pa stane dva dolarja. Igralci lahko sami izberejo številke ali pa se odločijo, da to namesto njih naredi računalnik. Možnosti za zmago so neverjetno majhne, ​​ena proti 292,2 milijona.

Vodja digitalne agencije Taoti Brittany Bailey je sodišču povedala, da je 6. januarja ekipa za zagotavljanje kakovosti izvajala testiranje, ki je vključevalo spreminjanje časovnih pasov iz koordiniranega časa v vzhodni standardni čas. Ob 12. uri in 9 minut so bili rezultati testiranja pomotoma objavljeni na spletni strani. Glede na to, da je bilo žrebanje 7. januarja, številke, objavljene dan prej, nikakor niso mogle biti tiste, ki so bile potrebne za glavni dobitek. Dan pozneje so bile napačne številke poleg dejanskih izžrebanih še skupaj ob na spletni strani. Napako pa so opazili 9. januarja, ko so jo odstranili.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Kljub njegovim trditvam je Cheeksov odvetnik Richard Evans dejal, da obstaja precedens za takšno situacijo. Novembra lani je loterija Iowa izdala napačne številke Powerball, vendar so ljudje, ki so imeli sporne številke, lahko obdržali svoje nagrade, ki so se gibale od 4  do 200 dolarjev.

N. D.; Foto: Shutterstock

29
110 SEK