»Naročili so zrezke, dvojne sladice, spili 15 steklenic vina in po pojedini izvedli zloben trik. Izginili so v sekundi …«

23. apr. 2024, ob 12.25
35
90 SEK

Osemčlanska družina je obiskala restavracijo Bella Ciao v Port Talbotu v Walesu, kjer so dobili račun v višini 329 funtov in nato pobegnili. Osebje restavracije, ki ponuja italijansko kuhinjo, je povedalo, da so družini prinesli drage zrezke, dvojne sladice in da so popili 15 steklenic vina, poroča Daily Mail. Po prejemu računa je mati poskušala plačati s kartico, ki pa je bila dvakrat zavrnjena. Osebju naj bi rekla, da bo njen sin počakal v restavraciji, medtem ko bo šla po drugo kartico. Na koncu se ni vrnila, fant pa je izginil iz sobe.

»Fant se je približal vratom in začel teči. Moj sin je želel iti za njim, a sem mu rekel, da ne,« je dejal manager restavracije Tyrone Reese. Pozneje je ugotovil, da ni bilo mogoče stopiti v stik z družino, ker je bila številka, uporabljena za rezervacijo, lažna. Reese je incident prijavil policiji. Restavracija Bella Ciao je na družbenih omrežjih objavila posnetke nadzornih kamer, ki so konec tedna postale viralne in si je objavo ogledalo več kot 12 milijonov ljudi. Ko se je objavil videoposnetek, so lastnika za nameček  kontaktirale restavracije v okolici, ki so se srečale z družino, ki ni hotela plačati.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

»Policija Južnega Walesa se z našim primerom ukvarja od lanskega avgusta. Vložili smo pritožbo in nič se ni zgodilo. Ta družina je dejanja ponovila in kasneje policija ve, kdo so in njihov naslov,« so zapisali iz The River House Lounge & Restaurant. Lastnik lokala je nezadovoljen, ker policija ni hitreje reagirala, da bi ujela storilce. Komentiral je, da redno plačuje davke, a je kljub temu nemočen. Jezi ga, da se lahko iz teh okoliščin reši brez posledic. Objavljeni posnetki so Reesu pomagali pri poslovanju, saj se je naslednji večer število rezervacij potrojilo, kar vidi kot znak solidarnosti lokalne skupnosti. Mimogrede, beg iz restavracije brez plačila je v Veliki Britaniji kaznivo dejanje, za katero je zagrožena kazen do dveh let zapora.

35
90 SEK