Pustovanje in tradicionalne povorke v Posavju 2024

09. feb. 2024, ob 13.39
Posodobljeno pred 1 mesecem
42
150 SEK

Posavje – polno dogodkov kar se tiče veselega pustnega rajanja in vzdušja okoli odličnih krofov, pečenih štravb in priprav na pusta hrusta. Namig za vas imamo Nadlani.si, kjer smo za vas izbrali vse podatke o veselih doživetjih ta in prihodnji vikend v Posavju. 

Radeče v povorki s Pika Nogavičko

Društvo prijateljev mladine bo v Radečah za otroke organiziralo to soboto, 10.2.2024 veliko pustno povorko, s Piko Nogavičko, v večernih urah pa tradicionalno zabavo v gostilni Strnad z živo glasbo, kjer boste najboljše maske lahko tudi nagrajene.

pust

Pustovanje v Radečah 2024.

Sevnica letošnje rajanje prestavila v Športni dom Sevnica

Bogat animacijski progam, ples in krofi za vse maškare bo potekal v nedeljo, 19.2.2024 s pričetkom ob 15.00 uri. Za odrasle vstopnina 3€, za maškare do 18. leta pa je vstop prost. V večernih urah pa sprehod posameznih mas priložnostno po odprtih lokalih.

pust 2024

Pustovanje v Sevnici 2024.

V Krškem letos najbolj odmevno QL pustno rajanje

Koranti iz Markovcev in Prforcenhaus iz Kostanjevice na Krki so Krško obiskali že 3.2.2024. Ta vikend pa že v dopoldanskem času v Krškem – to soboto, 10.2.2024 ob 10.00 uri QL pustno rajanje v Qlandii Krško s hoduljarji, klovnesami in zabavnim animacijskim programom. Žongliranje, poslikava obraza, strašni zmaji, norčava tekma. Vse maškare dobijo brezplačne krofe.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

pust

Pustovanje v Krškem 2024.

Popoldan na isti dan pa tudi pustna povorka in rajanje na Tržnici Videm s Tonijem Sotoškom in njegovimi učenci, nagrade za maškare – pod okriljem Mestne občine Krško.

pust

Pustna povorka v Krškem.

Brežice in Grajski večer v maskah

V Brežicah bo letos potekalo tradicionalno pustno rajanje pod okriljem MC Brežice že to soboto 10.2.2024 s pričetkom ob 21.00 uri – vstop je prost. Najboljše maske bodo nagrajene, zavrteli pa se boste lahko ob izredno nalezljivih ritmih.

pust

Veliko pustovanje v Brežicah 2024.

V torek, 13.2.2024 sledi tradicionalna pustna povorka od Vrtca Mavrica v Brežicah do MC Brežice, kjer bodo za kulturni program poskrbele Mažoretke iz Dobove. Občina Brežice pa ima tudi sicer v Dobovi veliko pustno dogajanje in program tega je vreden posebne omembe. V Brežicah pa bo potekal tudi Grajski večer v maskah – v vinski kleti, gradu Brežice.

Pirati se letos zberejo v Bistrici ob Sotli

Ta vikend bo veselo pustno dogajanje tudi v eni od manjših Posavskih občin – v Bistrici ob Sotli. Letos se bodo tam zbrali vsi Pirati. Maškarada bo potekala to soboto, 10.2.2024 s pričetkom ob 17.00 uri v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli.

pust

Pirati v Bistrici ob Sotli.

170 let Šelmarije v Kostanjevici na Krki

Najbolj znano tradicionalno pustovanje pa tudi letos v Kostanjevici na Krki – 170 let tradicije, 170 let Šelmarije. Program dogajanja v Kostanjevici na Krki je obsežen in privabi tako tuje kot domače goste. Gre za izredno etnološko organizirano pustovanje, ki se s svojimi liki dotika življenja nekoč in danes. Pustovanja se udeležijo pustne skupine iz številnih domačih krajev in sveta.

pust

Šelmarija 2024.

S.B.

Foto: organizatorji pustovanj 2024

42
150 SEK