Šelmarija 2024 ima svoje izbrano vino

06. feb. 2024, ob 06.31
Posodobljeno pred 2 mesecema
18
70 SEK

Med mnogimi društvi je tudi letos v polnih pripravah za pustovanje Etnološko društvo Prforcenhaus iz Kostanjevica na Krki. Aktualni predsednik je minuli petek bil deležen degustacije na kateri so izbrali vino Šelmarije 2023. Priznanje za zmagovalno vino je prejel Matija Vintar.

V soboto, 3.2.2024 so se na degustaciji, ki jo tradicionalno organizira Etnološko društvo Prforcehaus zbrali člani društva. Degustacija je potekala v društvenih prostorih. V tekmo je vstopilo 23 vzorcev, posamezni tekmovalci so se tekme za najboljše vino – Šelmarija 2024 lahko udeležili s tremi vzorci istega vina in plačilom vstopnine: ena klobasa.

degustacija

Pozdrav predsednika Etnološkega društva Prforcenhaus.

Izbor vina je ocenjevala komisija, zmagovalci pa so bili:

  1. Vintar Matija (prvo mesto),
  2. Punčuh Boštjan (drugo mesto) in
  3. Žulič Toni (tretje mesto). 
pust 2024

Zmagovalci z diplomami.

V tednu, ki je pred njimi se bodo aktivnosti društva nadaljevale vsakodnevno. Mesto Kostanjevica na Krki, bo namreč kljub zapori prvega mosta izvedlo tradicionalno pustovanje, Šelmarijo 2024, katere glavno besedo ima Prforcenhaus. Omenjeno društvo bo že ta petek izzvalo sosednjo občino Šentjernej in začel se bo glavni vikend veselja in odličnih krofov. V tem času Kostanjevico na Krki obiščejo množice radovednih “zjal,” ki si želijo zabave in norčij.

pust

Organizirana degustacija vina za Šelmarijo 2024.

Aktivnosti omenjenega društva podpira tudi Ministrstvo za kulturo, Republike Slovenije. Društvo pa je vpisano v register nesnovne kulturne dediščine in letos praznuje 170 let!

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

S.B.

 

18
70 SEK