Vremenska napoved na Dnevniku, o kateri se govori! Poglejte, zakaj so odpustili mlado novinarko

25. jun. 2024, ob 07.43
Posodobljeno pred 26 dnevi
2744
50 SEK

Prejšnji teden se je v Srbiji med segmentom vremenske napovedi zgodila nekoliko nenavadna situacija. Novinarka Zorana Nikoletić je namreč v Dnevniku RTV (Radio-televizija Vojvodine), ki je bil na sporedu 17. junija, začela napoved vremena v Srbiji za naslednji dan, a se je sredi stavka ustavila in rekla: »O moj Bog«,

Nato se je program končal. Goran Karadžić, generalni direktor RTV Vojvodina, je za Danes povedal, da je napaka mlade novinarke zadostovala za odpoved. ”Vsekakor. To ni napaka, to je malomarnost,” je dejal Karadžić.

Nato so sindikati zaposlenih na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) od vodstva tega pokrajinskega javnega medijske zahtevali spremembo kazni za odpoved pogodbe o začasnih in občasnih delih mladi novinarki zaradi napake, ki jo je naredila.

V Dnevniku, ki je bil predvajan 17. junija ob 17. uri na RTV, so v prispevku z vremensko napovedjo predvajali očitno napačno poročilo. Kot piše “Vreme”, se tovrstne napake na televiziji dogajajo, a jih popravijo in program posnamejo na novo, tukaj pa je v oddajo šel očitno napačen program.

2744
50 SEK