• C Novo mesto
  • 08:30
  • Tor, 02.03.2021

Letališče v Frankfurtu evakuirano, Slovenec kričal Allahu Akbar

Letališče v Frankfurtu je policija v soboto zvečer evakuirala, ker naj bi neki moški nosil pištolo, poroča britanski The Sun. Na Twitter profilu letališča v Frankfurtu so ob tem prosili potnike za potrpljenje in jih obvestili, da je bil terminal 1 zaradi policijske preiskave zaprt. Po navedbah virov pravijo, da je eden od potnikov prtljago pustil brez nadzora, zato je policija pridržala dve osebi. Vsi leti in železniški promet so bili ustavljeni.

Po zadnjih informacijah je morala frankfurtska policija streljati na letališču v Frankfurtu, potem ko je prejela prijavo o bombi, poroča Guardian. Posnetki, ki so pricurljali z letališča, kažejo moškega, ki leži na tleh, ko ga je obkrožila policija. Nemška policija je sporočila, da je bil napadalec Slovenec, ki na letališču ni imel zaščitne maske.

Ko je policija pristopila k njemu, je začel kričati »Ubil vas bom, Allahu Akbar!« Nato ga je policija podrla na tla, menda pa je imel sodelavca, prav tako Slovenca. Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so pridržali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom. Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili del terminala 1.

V prtljagi sicer ni bilo ničesar nevarnega, so ugotovili policisti.

NaDlani.si; Foto: twitter